مجله سلامتی

پروتز سینه | فوق تخصص جراح پلاستیک

پروتز سینه چیست؟

ایمپلنت سینه و یا به اصطلاح رایج تر پروتز سینه یکی از فیلدهای  جراحی زیبایی سینه است که بسیار مورد توجه چه در ایران و حتی دنیا قرار گرفته است . این عمل با هدف کلی اصلاح شکل ظاهری سینه انجام می گیرد و فرم دلخواه فرد را به سینه وی می دهد. با استفاده از این روش افراد دارای اعتماد به نفس بیشتری می شوند چرا که عدم تقارن و عدم هماهنگی سینه های خود را به طور کامل از بین می برند. ایمپلنت های مورد استفاده در این روش زیر بافت سینه و یا حتی ماهیچه های آن قرار می گیرند و فرم دهی را انجام می دهد.

این ایمپلنت ها دارای نمونه های مختلفی هستند. پروتز های سیلیکونی، آب نمکی و ثابت از جمله آنها می باشند که در موقعیت های مختلفی از آنها استفاده می گردد. پروتز سینه آب نمکی با آب نمک استریل شده پر می گردد و از قبل یا در حین جراحی اندازه آن قابل تغییر می باشد. این نوع از پروتز ها مناسب خانم های 18 ساله می باشد.

پروتز سینه سیلیکونی ماده ای نرم و الاستیک شبیه به بافت انسانی است و برای افراد 22 سال به بالا مناسب می باشد. این نوع از پروتز ها باید هر 2 الی 3 سال توسط پزشک جهت پیشگیری از پارگی چک شود. پروتز های ثابت نیز از ژل های سیلیکونی پرد شده اند که در صورت پارگی نیز فرم اصلی خود را حفظ خواهد کرد. اگر پروتز ثابت دچار چرخش شد مجددا برای اصلاح آن نیاز به عمل جراحی می باشد.

 

انواع جراحی پروتز سینه

انواع جراحی پروتز سینه در کلینیک ها و بیمارستان ها انجام می گیرد، مدت زمان بستری پس از عمل جراحی، طولانی نیست و بنا به وضعیت هر شخص متفاوت است. شیوه جراحی پروتز سینه به نحوی است که نیاز به بی هوشی کامل نیست و افراد را به صورت موضعی بی هوش می کنند. در شرایط خاص و برای برخی از افراد از بی هوشی کامل استفاده می کنند. نحوه عمل پروتز سینه به این شکل است که ابتدا فرد را توسط تکنسین بی هوشی، بی هوش کرده و به سراغ مرحله دوم که مرحله برش است می رویم.

در این مرحله برش های لازم برای قرار دادن پروتز در بافت سینه، توسط پزشک انجام می گیرد. محل برش باید به نحوی انتخاب شود که کمترین برش و جای اسکار را داشته باشد. در مرحله سوم مواد پروتز را جای گذاری کرده و زخم ها و پانسمان های آن توسط نخ های قابل جذب بسته می شود. بر روی این زخم ها از چسب های استریل استفاده می گردد که شخص مجبور است از سینه بند طبی استفاده کند. چگونگی جراحی پروتز سينه بسته به نظر پزشک متخصص، کاملا متفاوت می باشد و هر پزشک روش مخصوص به خود را دارد.

شیوه ی قرار دادن پروتز سینه

عمل پروتز سینه از جمله عمل هایی می باشد که کمترین تهاجم را دارا می باشد و از این نظر عملی ایمن محسوب می شود. این عمل به وسیله ی بیهوشی عمومی صورت می گیرد. قرار دادن پروتز سینه به چند شیوه انجام می شود. این تعدد شیوه ها با توجه به نوع برش در سینه ها برای قرار دادن پروتز صورت می گیرد.

برش ها با توجه به تکنیک و شیوه ی جراحی، فرم سینه ها و اندازه ی پروتزها در نواحی گوناگونی ایجاد می شود. این برش ها عبارتند از: برش در قسمت زیر سینه، برش در قسمت زیر هاله ی نوک سینه ها، برش در قسمت بالای شکم و برش در قسمت زیر بغل.

پس از اینکه برش ها در قسمت مورد نظر ایجاد شد، پروتزها در سینه ها قرار داده می شوند. محل قرار دادن پروتز سینه به شکل و فرم اولیه ی سینه بستگی دارد. این پروتزها را می توان در قسمت پشت بافت ماهیچه ی سینه یا قسمت زیر پوست و بخش بافت نرم سینه قرار داد.

قرار دادن پروتز در قسمت پشت عضلات سینه برای آن دسته از کسانی که سینه های کوچکی دارند، مفید است. زیرا اگر پروتز سینه برای این افراد در زیر پوست قرار داده شود، احتمال این وجود دارد که لبه های پروتز از زیر پوست معلوم و مشخص باشد. قرار دادن پروتز سینه برای آن دسته از افرادی که دچار افتادگی سینه می باشند، بهتر است زیر پوست و بافت نرم سینه و روی ماهیچه های سینه انجام شود.

پس از قرار دادن پروتز سینه، برش ها را بخیه می زنند و روی سینه ها را پانسمان می کنند. مدت زمان این عمل معمولا بین 2 الی 5 ساعت می باشد.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین بررسی کنید
نزدیک
دکمه بازگشت به بالا